Välkomna till vår blogg


Räknare

2010-07-31

Lillebrorsan är på besök och får givetvi

Lillebrorsan är på besök och får givetvis en fin gös. vikt 3.23 kg

2010-07-29

Nu fungerar bilen igen iallafall.

Det känns bra. Hoppas få ordning på båtmotorn inom kort också. Så man kan fiska lite.

Se nedan

Börjar nu bli trött på motgångar.

Ett positivt besked borde väl komma snart. Det börjar bli ett halvår sedan man fick ett positivt besked senast. Lorentz marin cupen då man faktiskt fick ett vettigt hugg. I övrigt har det varit: Motorsäljare(många) som inget fattar, Motorer som havererar, ingen eller ingen vettig fisk som nappar. För att inte tala om det privata livet. Min sambo(Lott) har jag knappt setts sen i juni då hon jobbar inom vården. Känns som om drömvinsten på lotto inte vore mer än rätt just nu.


MVH Anders

Ibland undrar man

vad man gjort för ont.

Idag fick jag delarna till motorn och började rengöra och fixa inför ihopsättning.
Dock hade Charlotte bjudit in gäster så hon ringde och frågade var jag var. På väg hem började min laddningslampa lysa så jag slet upp motorhuven och såg att en rem bara slitade. Körde försiktigt tillbaka till mina föräldrar där jag har fullt utrustad verkstad och insåg att remmarna kuggat av och var inte på de skivor de borde vara. Efter parkering i garage och med lite verktyg kunde vi konstatera att remskivan på vevaxeln lossnat från sin vulkning och remmarna kuggat över. För att komma åt skiten är vi tvungna att ta bort kylaren och fläkten. Dock kom gästerna och hämtade mig så vi kunde äta middag ihop.

Känns skönt att det händer nu när man har så mycket tid över...

Jippi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010-07-24

Igår lyckades vi

få loss huset ur riggen. Och nu ligger riggen nerplockad i molekyler. Även om vi tömt riggen det första vi gjorde så hade det läckt ut en hel del olja i garaget. Det tyder ju på att läckan sitter långt ner i riggen. Vi har inte hittat några synliga sprickbildningar men en o-ring saknades på en skruv som höll huset. Vi hoppas nu på att det var där eller i o-ringen runt huset läckan fanns. Nu ska bara nya o-ringar och packboxar skaffas. Synd att man har en jänkarmotor så det är tum system. Men det är bara att jaga på.

2010-07-23

Nu känns det lite bättre igen

Kollade till båten imorse efter gårdagens göstrolling. Då var det en stor oljepöl under riggen. Och riggen var nersölad. Torkade av den och fixade iordning lite hemma så jag kunde åka till garaget. När jag kom ut var riggen nersölad igen. Har mekat hela dagen för att få isär riggen så man kan se var problemet finns men ej lyckats få loss huset ur riggen. Men nu har jag fått tag i en reparations handbok så det ska lösa sig. Nu hoppas man bara att det är en tätning som gått och inget värre.

Jag som tänkte tillbringa helgen i hästholmen. Verkar bli en helg i garaget istället.

2010-07-22

Göstrollingen funkar ok

Thomas och jag körde ett gäddpass på prästasjön blev ett gäng små till mig men vi får åka till bredasjön snart för att reparera han självförtroende snart. Var med föräldrarna i ekan i tisdags igen. Det blev 6 gösar. Den största på 3,3. Körde göstrolling igår kväll med min båt. Vi fick två små och missade en som faktiskt löste ut djupriggen. Om ändå den stora kunde fastna. Blir mer och mer sugen på röding till helgen.

2010-07-18

Thomas och jag har provat lite gädda på

Thomas och jag har provat lite gädda på döda havet ikväll. Men som vanligt på den här sjön blir vi nog utan.

2010-07-16

Livet är gött just nu. Ett par öl och nå

Livet är gött just nu. Ett par öl och några gösar. 3 på min hemmagjorda djuprigg hittills.

Äntligen semester och det börjar bra. 3,

Äntligen semester och det börjar bra. 3,2 kg. Årets hittills största. På hemmabyggd djuprigg i föräldrarnas eka.

2010-07-11

Summering

Det blev 6 rödingar och 1 öring för oss i helgen. Team Tica petade upp 10 fiskar. Nu väntar en vecka arbete till innan man förhoppningsvis kan lägga så mycket som möjligt av sina 3 veckor semester på fiske.

3:e för idag.

3:e för idag.

Nu är vi på G igen.

Nu är vi på G igen.

2010-07-10

DSC00355

Vi har haft 3 rödingar och 1 öring i båten idag. Tica har haft 7 fiskar i båten. Ätit nygrillad röding. Sämre kan man ha det.

2010-07-09

We love Hjo. Blev middag med duk och lev

We love Hjo. Blev middag med duk och levande ljus. Dessutom live musik från scenen en bit bort.

Jag och Micke i team Landsbrostugan kör

Jag och Micke i team Landsbrostugan kör röding på Vättern ihelgen. Inget än. Team Tica Doubble Strike har haft ett hugg.