Välkomna till vår blogg


Räknare

2010-09-25

Provade något nytt.

Köpte på mig ett klass 8 flugspö inför sista egypten resan man gjorde och har inte användt det mer än så. Men i veckan så var det en massa snack om gäddflugfiske på fiskesnack. Så när man var hemma från skolan redan vid 13 i fredags så var planen klar. Binda 3 gäddflugor lite snabbt och ut på sjön.

Skaparandan fick ta vid och jag hade snabbt två fina 15 cm flashflugor och en hiskelig 6 cm hög och 15 cm lång strutsskapelse.

Ut till fösta sjön och insåg att båten jag tänkt låna fortfarande inte fått någon ny åra trots att ägaren sagt att han skulle skaffa fram en sedan en försvann i vintras.
Nåja mot nästa sjö. Dock med mindre gäddor men ok. Ror ut, på med en flashfluga och börjar kasta lite. I 5-6 kastet tynger det på och jag får upp en gädda på 3,3 kg. Kan man säga att man fick mersmak. Vilken tyngd och fight mot att dra den på haspelgrejerna. Fick ytterligare 2 gäddor på 1-2 kg. Sen bytte jag till den hiskeliga strutsflugan bara för att jag måste prova den. Den rörde sig så otroligt fint i vattnet så jag körde med den resten av fisket. Nu borde jag väl skriva att jag fick ett monsterhugg eller liknande men tyvärr blev det inget mer. Men jag var nöjd ändå. För nu kommer det bli fler turer i mån av tid.

Glömde skriva att jag inte märkt av några läckage från riggen efter förra helgen och om jag hinner köra några timmar i morgon så är det dags för ett oljebyte. Om den oljan är ren och fin då blir jag lycklig.

Något annat jag glömt skriva är att jag gått från heltidsarbetande till att vara heltidsstuderande med heltidsarbete vid sidan av. Dock ser det ut som om jag får trappa ner arbetandet lite då jag bara fick jobba ett pass denna vecka. De har hunnit ifatt lite på jobbet. Men det är nog bara tillfälligt. Om 3 år kommer man vara maskiningenjör om inget går åt h-te. Förhoppningsvis utan studieskulder.

MVH Anders

2010-09-19

Vi körde KM i HTK

Vi körde KM i HTK i helgen. Tyvärr var vi med om en sådan där helg då man funderat på om man inte fick mer fisk när man körde med ett spö per person. Vi hade 2 hugg och fick upp imponerande 2 st på 55 cm. I stort sett helt livlöst med andra ord. Kanske skulle man börja med golf istället.