Välkomna till vår blogg


Räknare

2011-10-08

Tyvärr

Tyvärr räckte 10 smågäddor inte långt då det för en gångs skull varit bra fiske på storsjön. Vi kom någonstans 3-4 sist av 17 team. Typiskt för oss. Ger vi oss ut på storsjön är det dött. Stannar vi kvar på grundvatten går det bra på storsjön. (Borde slå oss samman med ett annat team som fiskar där vi inte fiskar och dela vinsten med dem) Men vi hade nog roligare än de flesta. Vi fick över 20 gäddor, dock de flesta under 50 cm som var minimimått, och missade ett antal hugg.

Hade en period då vi fick en 5-6 st för små gäddor i rad. Vid nästa hugg börjar jag veva lite försiktig och säger till Carlotte att nu är det en stor. Tar den försiktigt och HÅVAR den för att inse att den är kanske på 55-60 cm. Då insåg man att man fått FÖR många SMÅ gäddor samma dag.

Dagens höjdpunkt var dock ett femhugg på tillåtna 6 spön då vi fick upp alla. Och alla var godkända. Var lite trångt och bökigt ett tag i båten då.

Dagen två sämsta var dels när någon av oss klantat till det och öppnat ett beteslås under kalabaliken och släppt ut vobblern som senare vid ett tungt hugg av gädda eller möjligen trädgren rätades ut,(Det som satt i andra änden följde motvilligt med), eller när motorn vid ett senare tillfälle dog efter att jag lyckats övervarva en rulle under utsläpp(med ordentligt skatbo som följd) samtidigt som Charlotte slitit med sig båda de andra linorna på sin sida när hon vevat hem nästa gädda. Såg ut som ett nät bakom båten samtidigt som motorn blev sur av Charlottes återupplivningsförsök. Men jag lyckades till slut övertala den att återvända till livet. Och då kunde operation UTREDNING börja.

Men vi hade roligt och Zigge höll sig lugn och fin hela turen. Det var skönt att se att han inte blev sjösjuk eller orolig då vi tänkt låta honom vara med oss överallt. Även på sjön.

Roger över roger ut

Örken

Vi kör trollingtävlingen på örken. Har 10 smågäddor i baljan. Får se hur långt det räcker. Sigge håller sig lugn och sover mest.

2011-10-01

Ny teammedlem

Team AldrigLottlös har fått en ny medlem. Zigge är en ung kille med mycket tålamod så länge han får ligga i husses knä. Dessutom har han redan bestämt vad vi ska köra med om vi ska vara med på Örken.