Välkomna till vår blogg


Räknare

2012-01-28

Årets första isfiske

Kusinen hade hittat en göl med säker is så vi tog de få mörtar vi hade och gav oss ut i gryningen. Men första fället kom inte förrän 11 och gäddan var så liten att den inte ens fastnade på bild. Vi hade ett fälle till som inte ville vara med innan vi avbröt.

Jag fortsatte till en annan göl för att dra lite abborre på pimpel men inte ett pet på en göl som brukar vara jättebra. Kollade isen på ett par gölar och sjöar till innan jag kom hem. Men på dessa var det 7-8 cm vid stranden men ett par meter ut endast 4 cm. Då vänder jag. Resonera som så att visst kan jag chansa på att gå ut imorgon. Men då har jag kanske inte möjligheten att gå ut nästa helg. Så det får bli nästa helg istället.

2012-01-07

Uppdatering

Sen senast har vi kastat några kast med spinnspöna på juldagen mest för att det är tradition. Blev intet. Men korven var god.

På nyårsafton var vi ute och premiärjagade med Zigge. Dock var han inte lös. Han och Charlotte stod på pass med mig på nyårsjakten. Båda var dock rastlösa så rådjuren gick till kusinen, en bit bort från mig som fick skjuta ett kid. Men jag visade Zigge löpan och han spårade fram till skottplatsen och fick en smakbit. Andra drevet sköt farsan ett kid. Men då var Charlotte och Zigge upptagna med korvgrillning.

Jag har även jagat gris och älg de senaste dagarna. Siktade på vad jag trodde var en sugga men som senare efter att den skjutits visade sig vara en stor gylta. Hade den på ca 15 m. På älgjakten hade vi enbart upptag på 3 vuxna djur när vi skulle skjuta kalv.

Fiskesuget börjar göra mig rastlös. Vintern vägrar bestämma sig hur den vill ha det. Ligger is men inte tillräckligt att gå på. Och inte ser det bättre ut framöver.

Roger över, roger ut