Välkomna till vår blogg


Räknare

2012-05-29

Körde Hasslö två dagar i helgen. Ett lax hugg på över 17 timmar med 2 personer ombord. Vandringsfisket verkar vara över. Dock kul att Micke fick känna på en riktig lax. Han gnällde strax innan hugget att han måste kört sina 40 timmar för länge, länge sen. Någon halvminut senare såg jag pulkalinan gå bakåt. Påbörjade meningen om det inte stannar snart är det lax innan det löste ut. Laxen hoppade tre gånger direkt efter hugget innan den drog iväg en bit. Sen fortsatte den hoppa ett antal gånger medans jag rensade dipsyspön, riggspön och djupriggar. Regnet som hade dragit in fick mig att backa in under taket efter att jag fått ordning på håven. Men strax därefter kliver laxen av. Helt utan fövarning. Vi blev förbluffade att den satt kvar under alla hopp men lossnade så fort den lugnat ner sig. Micke började snart påpeka 40 timmar mellan laxarna igen. Men vi höll på till 21.15 på lördagen. Dock utan annat än näbbgäddor. På Söndagen började vi åter vid 6.00 men vi fick ge oss när tankmätaren började när vi inte hade jättekoll på hur mycket vi gjort av med. Så vid ca 13 var vi tillbaka i garpahamnen och påbörjade hemresan. Visade sig att vi hade ca 20L kvar i tanken när vi tankade upp den igen. Men många torskar och näbbisar blev det då vi körde närmare land under söndagen. Två torskar var till och med så stora så vi tog med dem hem ca 3-4 kg. Panerad torsk och potatismos är ju trots allt bättre än lax. Iallafall enligt mina smaklökar. Men inte lika kul att fiska. Tyvärr. Ska vara ledig ett par dagar de närmsta veckorna men det verkar bli som förra sommaren att man inte kan plasta när man är ledig. Ska bli regn och kallt igen dessa dagar. Han däruppe verkar planera vädret efter mina skol/arbetstider.

2012-05-10

5 med till invägning

Har 5 laxar i baljan. Sista tog när vi rev sista spöt. Fick bli raggarhåvning på den och nu har vi bråttom hem. Totalt har vi haft 6 laxar i båten och haft ytterligare 4 hugg som inte fastnat.

En 12:a till

Två 12:or i baljan nu.

Två i båten

En 12:a i baljan och en 5:a i retur. En tappad som vred sönder skeden. Var lite hektiskt ett tag där. Nu är allt ute igen.

Start laxfestivalen

Vi är första båt som väljer att gå söder ut. De flesta verkar gå österut.

2012-05-09

Laxfestivalen

Jag är med på laxfestivalen för första gången. Vi sitter i husbilen och tittar på hockeyn.

2012-05-03

Provat på plastning

Började plasta på lillbåten idag. Blev helt ok som det verkade. Men det är nog ett par hel dagar kvar innan den är färdig. Plastade 5 hål idag. 3 kvar samt bygga nya tofter fram och bak. Så nu är det bara att hoppas det blir fler såna här fina dagar när man är ledig.