Välkomna till vår blogg


Räknare

2012-07-29

Jag har kört gäddtrolling tävling på Örken i helgen. Jag körde ihop med Micke i hans båt. Vi lyckades lura 9 gäddor som vägde strax under 20 kg och det räckte till en 4:e plats. Vilket får klassas som fullt godkänt.

2012-07-26

Har äntligen fått bild på Charlottes abborre efter mycket om och men. Idag har jag varit och provat på vertikalfiske för första gången. Många stigare och några pet men inga distinkta hugg. Så jag fick bevisa att det fanns gös i sjön genom trolling för min läromästare. Vi fick en liten stackare på strax över kilot till slut så frågetecknen försvann. Var riktigt trögt idag. Men det har det varit hela säsongen. Hoppades värmen hade gjort nån nytta. Men det verkar som om ingen fått nått vidare i år efter de rapporter vi fick på sjön. Hoppas på likadant väder imorgon så man kan nöta lite mer trolling och kanske knäcka årets kod.

2012-07-16

Vi lånade en liten båt i dag och var med på gösadraget på säljen. Vi visste inget om regler eller nåt innan vi drog dit. Men det visade sig att det var störst gös, gädda eller abborre som gällde i år då det varit ont om gösar innan. Vi fick även klartecken att det var ok att meta. Dock var det 2 spön per man som gällde. Så första halvtimmen fixade vi betesfisk. (För att behålla hedern inför fortsatt läsning så fick jag nästan alla.) Ankrade sedan upp på samma plats som vi fick en 4,3 kgs gös första gången vi provade sjön. Men det blåste på bra så vi for hit och dit även om vi hade två tunga ankare. Efter två timmar överlade vi om att flytta in i lä. Men när jag vevade upp Charlottes spön först så blev hon tjurig. Så jag sänkte hennes ena stoppknut till 1,5 m och kastade in mot vassen och gav henne spöt. Bara så att hon ska ha något att titta på medans jag fixar resten. Hann knappt börja veva in mina innan hon tjuter att flötet dök. Fortsätter veva in mina spön medans hon vevar in det hon har på och hör ett nytt illtjut. Nu tror hon att hon har ett nytt svenskt rekord på abborre på kroken och skriker efter håven. Som givetvis ligger underst i jätteröran i den LILLA båten. Får loss håven från ekolodsgivare, ankarlinor, spön och draglådor och kan håva en fin abborre. Inte svenskt rekord men den vägde in på 1,1 kg. Trots att mothugget kom inom 5 s från hugget har den svalt både mört och dubbla trekrokar så bara tafsen kommer ut ur magmunnen. När vi skurit loss den provar vi om den hade några kompisar en stund men inget händer. Så vi ger upp metet och trollar den sista timmen. Givetvis har Charlotte ett nytt fint hugg. Men den släpper. Så jag vänder mot invägning utan att ha haft ett hugg i vanlig ordning och med Charlotte med ett nytt PB på abborre. Hon börjar få lite väl många fina fiskar nu. Dags att skaffa sig ny partner? Vid invägning visar det sig dessutom att hennes abborre är näst största fisk. Enbart slagen av en gös på 2,9 så hon knep andra priset. Tredje priset gick till en gädda på strax under 6 hg. Med facit i hand borde vi legat kvar och metat. Men den lilla båten och blåsten gjorde att vi gav upp det. Men vi borde knipit en gös där om vi legat kvar. Bilder kommer imorgon förhoppningsvis.